Naturalis Chlorella - 250g
Pěstování – Chlorella Naturalis je sladkovodní řasa chlorella pyrenoidosa, která se pěstuje na asijském kontinentu – Taiwanu. Primariát Asie v pěstování chlorelly není náhodný. Pro správný růst a kvalitu chlorelly je třeba dodržovat čisté prostředí (jezera, vzduch atd.) a hlavně mít dostatečný počet slunečných dní. Hlavně posledního faktoru není možné v našem prostředí dosáhnout.
Dezintegrace chlorelly – Jedna z nejdůležitějších částí, která má na kvalitu chlorelly zásadní vliv je narušení buněčných stěn – tzv. dezintegrace. Chlorella má sama o sobě velmi silnou buněčnou stěnu, kterou naše enzymy – trávící trakt, nedokáže správně zpracovat. Pro ilustraci si tuto skutečnost můžeme přiblížit na klasickém vlašském ořechu. Ořech má skořápku – ochranný obal a uvnitř je plod, který chceme. Abychom dostali živiny z plodu, musíme skořápku nejdříve rozlousknout a následně sníst plod. Stejné to je i s chlorellou. Chlorella má silnou „skořápku“, která chrání „plod“ uvnitř. Pakliže bychom konzumovali chlorellu bez jakýchkoli úprav, vstřebatelnost by byla cca 20%. Naštěstí na tuto skutečnost vědci přišli a naučili se „skořápku“ rozbít šetrným způsobem, aby neporušili kvalitu chlorelly a zároveň, aby byla vstřebatelnost co nejvyšší – cca 80%.
STEAM – je metoda tzv. sprejového sušení, které zaručuje vysoce šetrný způsob buněčného narušení stěn spolu se vstřebatelností cca 80%. Při metodě STEAM dochází ve speciálním výparníku za vysokého tlaku k mžikovému „odpaření“ tj. vysušení chlorellových buněk. Při tom zároveň dojde k mikroskopickému narušení buněčných stěn. Předností této metody je vysoká vstřebatelnost i šetrnost k nutričním látkám. Ty jsou uchovány uvnitř buněčných stěn (nedochází k vylití buněčného jádra) a jsou chráněny před oxidací.
Pěstitel Chlorelly Naturalis – společnost „Tchaj-wan Chlorella Manufacturing Company (TCMC)“byla založena v roce 1964 a byla první společností, která začala pěstovat chlorellu na Tchaj-wanu. TCMC je světově nejstarší a největší pěstitel této sladkovoní řasy. V roce 1964, Huang Chi-Jui, bývalý starosta Taipei City, spolu se slavnými lékaři a podnikateli, založil první společnost na světě, která se zabývala pěstováním chlorelly. V roce 1964 byla ve městě Tao Yuan County postavena jeho první továrna o celkové ploše 25.000 m2 a s roční výrobní kapacitou 150 tun. Dnes je TCMC největší a technicky nejpokročilejší pěstitel chlorell na světě. Od roku 1964 se výrobní techniky průběžně renovovaly a obměňovaly tak, aby si společnost udržela pověst nejlepšího světového pěstiteel prémiové řasy chlorelly. Taiwan Chlorella Manufacturing se též zaměřuje na zajištění nejmocnějších přírodních zdrojů do ne-pasterizovaných tablet. Pojem „nejmocnější přírodní zdroj“ sice může znít trochu pateticky, nicméně toto označení vzniklo na základě zjištění nutričních hodnot či antioxidační síly v jednotlivých potravinách. Výzkumy tedy potvrdily, že zelené potraviny (jak se též říká mladému ječmenu, řase chlorelle či spirulině) obsahují veliké množství těchto látek a navíc v přírodní, tedy pro tělo, dobře stravitelné formě.