Ječmen Naturalis - 200g
Pěstování Ječmene Naturalis
Mladý ječmen Naturalis je pěstován v americkém státě Utah, vysoko v horách. Konkrétní místo je 1500 m.n.m. položené bývalé sladkovodní jezero, které je dokonalým místem pro pěstování zejména díky výživné půdě a čistému vzduchu. Jakmile výhonky ječmene dosáhnou výšky 20 cm – 25 cm opatrně se sklidí a připraví k dalšímu zpracování. Postupně s rostoucím stářím resp. délkou výhonků mladý ječmen ztrácí živiny až do chvíle, kdy se vytvoří „plod“ – zrníčko ječmene. V tento okamžik rostlinka ječmene neobsahuje téměř žádné účinné látky, ztrácí svou zelenou barvu (žloutne) a postupně usychá. „Život“ ječmene se dá přirovnat k lidskému životu. V mládí jsme zdraví, vitální, plní energie a s rostoucími léty ztrácíme sílu, častěji stonáme a jsme náchylnější k negativním vlivům, které jsou všude kolem nás.
Zpracování – Po sklizení a opláchnutí se následně začnou lisovat (podobně se např. získává [nejen] olivový olej). Vylisovaný kapalný extrakt, též nazýván „vyšťavená šťáva“ či „šťáva“, se následně necelé 2 minuty suší při teplotě 31 °C. Zachováním této teploty se mladý ječmen neznehodnotí a navíc vznikne prášek. Ten je nadále balen a prodáván. Smícháním tohoto zeleného prášku s vodou, opět vznikne nápoj, plný živin v nezměněné formě.
Pěstitel Ječmene Naturalis – společnost Organic By Nature, Inc. vstoupila na trh zdravé výživy v roce 1993. Rychle se stala vysoce uznávaným výrobcem zdravé výživy, zejména díky přísnému dodržování standardů kvality, vysoké účinnosti jejich produktů a zpracovávání v nejmodernějších zařízeních. Organic By Nature, Inc. odmítá trend farmakologických společností – „mega-konzumaci“ chemicky vyráběných vitamínů, léků a doplňků stravy.
Společnost se zaměřuje na zajištění nejmocnějších přírodních zdrojů do ne-pasterizovaného prášku. Pojem „nejmocnější přírodní zdroj“ sice může znít trochu pateticky, nicméně toto označení vzniklo na základě zjištění nutričních hodnot či antioxidační síly v jednotlivých potravinách. Výzkumy tedy potvrdily, že zelené potraviny (jak se též říká mladému ječmenu, řase chlorelle či spirulině) obsahují veliké množství těchto látek a navíc v přírodní, tedy pro tělo, dobře stravitelné formě.