Čaga – Chaga je dřevokazná houba z čeledi kožkovitých. Roste nejčastěji na břízách, méně často také na dalších listnatých stromech v severní Evropě, Rusku a dále v chladnějších oblastech Asie a Severní Ameriky. V Rusku a se využívá od 16. století, v Asii je se používá několik tisíc let. První zmínky o využití čagy pochází ze severních oblastí Číny. Dále se pak její používání rozšířilo na západ do oblasti Sibiře a na Ural kde se čaga denně popíjela jako čaj. Mnoho lidí v těchto sibiřských oblastech, kteří pili čagu, denně se často dožívali věku kolem 100 let.
Z hlediska farmakologických účinků jsou nejdůležitější polysacharidy, polyfenolické látky a triterpenoidy lanostanového typu. Z polysacharidů jsou to zejména beta-glukany a heteroglukany, z triterpenů pak inotodiol, obliquol, betulin a betulinová kyselina (ty houba Chaga získává z hostitelského stromu z břízy). Dále houba obsahuje seskviterpeny, steroly, lipidy a alkaloidy. Čaga obsahuje vysoké množství melaninu – pigment, který se podílí na její barvě.
Na základě nařízení EU č. 432/2012 nesmíme u produktů uvádět žádná zdravotní tvrzení, která by odkazovala na jejich léčivé účinky. Původní informativní texty jsme přizpůsobili platné legislativě. U produktů tedy mnoho informací nenajdete. Informace o jednotlivých medicinálních houbách hledejte ve veřejně dostupných zdrojích.
Sibiřská čaga užívání:
První týden: 1 kapsle ráno cca 20 minut před snídaní.
Od druhého týdne: 1 kapsle ráno cca 20 minut před snídaní a 1 kapsle odpoledne mezi jídly.
Kapsle je nejlépe zapít vlažnou nebo teplou tekutinou.
Speciální metodou dvojité extrakce získaný výtažek z 100% sibiřské čagy
Obsah polysacharidů min. 40 %
Obsah triterpenoidů min. 4 %
Balení: 90 kapslí x 500 mg tj. 45 g
(balení vystačí na 3 měsíce užívání)
Upozornění
Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
Není určeno pro děti do 3 let.
Ukládat mimo dosah dětí.
Není určeno jako náhrada pestré stravy.
Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C.
Doplněk stravy
Košík je prázdný